Monday, 21 March 2016 11:15

U aprilu mesecu kurs fotografije u Educom-u!

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Educom i Fabrika fotografa iz Beograda od 10. aprila organizuje kurseve fotografije – sedmonedeljni kurs za odrasle i dečije foto radionice za decu od 5 do 12 godina.

Sedmonedeljni kurs se održava nedeljom u periodu od po tri sata, a počinjemo u 11:00 sati. Na sedmonedeljnom kursu kroz praktičan rad, naučiti da pravilno koristite svoj fotoaparat.

Naučićete da radite u manuelnom modu (mod koji vam omogućava punu kontrolu nad fotoaparatom) i da u okviru njega kontrolišete i kombinujete osnovne parametre za stvaranje fotografije-merenje svetla, blendu, ekspoziciju, kadar, ISO i white balance. Na svakom času ćete imati priliku da, kroz rad u otvorenom i zatvorenom prostoru, fotografišući modele i pejzaže, kao i kroz konstruktivne kritičke radionice, unapredjujete svoja znanja. Nakon uspešno završenog kursa svaki polaznik ce dobiti sertifikat koji otvara mogućnost i za odredjena zaposlenja, izložbu svojih najboljih fotografija, kao i mogućnost prelaska na viši kurs.

Cena ovog kursa je 17 000 dinara. Trenutno smo za vas obezbedili popust do 31. marta, te cena kursa je 7 000 dinara.

Dečije foto radionice su predviđene za decu od 5 do 14 godina. Na njima kroz druženje na časovima učimo polaznike osnovama fotografije. Časovi su nedeljom u trajanju od 2 do 3 sata dnevno, u okviru kojih šetamo po gradu i fotografišemo detalje, pejzaže i modele, nakon čega razgovaramo i ispravljamo greške. Radionica traje mesec dana, nakon čega polaznici imaju izložbu svojih najboljih fotografija.

Cena ovog kursa je 5 000 dinara.

Fabrika je odnedavno „Udruženje ljubitelja fotografije“ i ima preko 130 članova. Okuplja sve ljubitelje fotografije, uzrast nije bitan, već volja, kreativnost i strpljenje.

Teorije je malo, sve se uči kroz praksu, u individualnom i grupnom radu, a najviše se nauči na čuvenim kritičkim radionicama gde se svaka posebna fotografija komentariše, odnosno kritikuje, pohvaljuje.

Na kursu se uz osnovna tehnička pravila uči odnos sa ljudima, odnos aparata i lične perspektive.

Sve kurseve vodi diplomirani fotograf Aleksandra Popović, a učenici koji su najtelentovaniji i najvredniji su asistenti i svako ko se tako pokaže postaje asistent na početnom ili naprednom kursu.

Polaznici su različitog uzrasta, najmlađi polaznik ima 5 godina, a najstariji 72, neki kursevi se obavljaju i online.

Prijave i informacije o kursu možete slati na E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na brojeve telefona: 021 / 503 899, 065 / 40 80 106

 

Read 1916 times Last modified on Monday, 21 March 2016 11:50

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...