Monday, 11 April 2016 11:20

Violeta Jovanov Peštanac: Preduzetničko novinarstvo u Srbiji kao tržišna niša

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Violeta Jovanov Peštanac, vlasnica je Agencije za marketing “Globalmedia” iz Pančeva i odgovorna urednica nezavisnog informativnog portala “Pančevo.MOJKraj.rs” – novog agencijskog proizvoda, koji je deo mreže nezavisnih informativnih portala MOJKraj.rs.

Udata je i majka dvoje dece. Zahvaljujući prvom poslu u Agenciji Mark Plan saznala je za sektor odnosa s javnošću, ali i otkrila svoju ljubav prema novinarstvu.   

Kao novinarka od 1998. godine radila je u velikom broju medija, između ostalih, u dopisništvu RTS iz Pančeva, dnevnim listovima Danas i Blic, Radio Pančevu. Pisala je i za Vojvođanski magazin, nedeljnik Pančevac, Eko list, Starčevačke novine, Komšijske novosti…

Nagrađivana je više puta za svoj novinarski rad.

Nakon privatizacije medija, u avgustu 2015. godine odlučila je da novinarsku karijeru nastavi na internetu, upustivši se u preduzetničko novinarstvo, s nekoliko kolega iz drugih gradova.

Realizovala oko petnaestak medijskih projekata u poslednjih osam godina, samostalno ili u saradnji sa udruženjima građana iz Pančeva.

Njen životni cilj, da više vremena provodi s porodicom i prijateljima, da ima slobodu da putuje, afirmiše rad žena i mladih i pomaže ljudima pružajući im prave informacije i prikazujući pozitivne vrednosti u našem društvu, počela je da ostvaruje radeći na internetu.

Agencija „Globalmedia“, osnovana krajem 2006. godine, specijalizovana je za proizvodnju medijskog sadržaja i promociju međunarodnih prekograničnih projekata, što se pokazalo kao tržišna niša koja ima perspektivu, a poslednjih osam meseci Violeta Jovanov Peštanac je usredsređena na razvijanje novog proizvoda agencije – informativnog sajta Pančevo.MOJKraj.rs.

Zašto je ušla u preduzetništvo, zašto je čak osam godina imala dilemu da li raditi u nekom preduzeću ili se potpuno posvetiti sopstvenom poslu, koje je greške pravila i kakve lekcije iz njih izvukla, ali i zašto svoj razvojni put nikad ne bi menjala, saznaćete 14. aprila u Pančevu.

 

Read 569 times Last modified on Monday, 11 April 2016 11:34

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...