Wednesday, 11 May 2016 12:03

Edukativno-iskustvena radionica RAZGOVORI O RODITELjSTVU u subotu 21. maja

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

U subotu 21.maja u prostorijama Edukom-a, Somborski bulevar 51 (Bul. Patrijarha Pavla) od 10:00 do 12:00 održaće se radionica RAZGOVORI O RODITELjSTVU.

Za ulogu roditelja nema posebne pripreme. U roditeljstvo ulazimo sa uverenjima, stavovima i obrascima ponašanja koje smo poneli iz naših porodica porekla. Od naših roditelja smo učili gledajući, slušajući, učestvujući... kao što danas od nas uče naša deca. Pretpostavka je da svako od nas nosi znanja o roditeljstvu, a da je razgovor metod koji omogućuje otkrivanje i jačanje naših sopstvenih snaga i roditeljskih veština. Moto naše radionice je da sve što kao roditelji radimo za našu decu radimo iz najbolje namere, što znači da i kada grešimo grešimo želeći deci najbolje.

TEME radionice su komponente porodične strukturalne kao baze funkcionalnog roditeljstva: granice, pravila i uloge.

CILj radionice je jačanje sopstvenih roditeljskih snaga i veština u oblasti postavljanja granica i pravila, i negovanja detetovih malih ličnih i porodičnih uloga unutar porodice.

SPECIFIČNI CILjEVI radionice su:

•           osvešćivanje i shvatanje neprocenjive važnosti detetove potrebe za jasnim granicama i pravilima;

•           razmena primera dobre prakse postavljanja/dogovaranja/pregovaranja o pravilima;

•           uviđanje veze između prezaštićivanja deteta od ličnih i porodičnih aktivnosti i obaveza i detetovih radnih navika, učenja i samostalnosti;

•           povezivanje detetove samostalnosti, odgovornosti i samodiscipline sa prilikama da dete u kući samo obavlja svoje lične aktivnosti i ima svoje male porodične obaveze;

•           razmena primera dobre prakse jasne raspodele funkcija i zaduženja sa ugrađenom odgovornošću.

Pozivamo vas na edukativno-iskustvenu radionicu RAZGOVORI O RODITELjSTVU.

Voditeljke:

DANICA BOŠKOVIĆ ĐUKIĆ mr sci med., sistemski supervizor, psihoterapeut, specijalni pedagog. Višegodišnje (dvodecenijsko) iskustvo u radu sa pojedincem, parom i porodicom, posebno u oblasti mentalnog zdravlja (bolesti zavisnosti, nasilja).

Osnovno znanje iz porodične terapije stekla pri Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu, a potom intermedijalni i advance nivo pri Institutu za porodičnu terapiju u Londonu (Engl. ). Sertifikovani sistemski supervizor od strane Marlboro Instituta, London, Engleska. Član domaćih i stranih udruženja za porodičnu terapiju. Iskustvo u radu na realizaciji programskih aktivnosti u prevenciji bolesti zavisnosti u Beogradu i Srbiji, čiji su nosioci bile državne institucije (Ministarstvo zdravlja, skupština grada BG), domaća i inostrana udruženja (Save the schildren UK, i dr…).

SNEŽANA MILOŠEVIĆ JEŠIĆ, po obrazovanju učiteljica, pedagog i porodični terapeut. Sertifikat iz sistemske porodične terapije stekla je na Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu. Ima višegodišnje iskustvo u radu sa decom i iskustvo u radu sa odraslima kroz individualno, partnersko, porodično i grupno savetovanje, podršku i terapiju, posebno u oblasti roditeljstva. Snežana piše, neki od njenih naslova su: Čija su naša deca – vaspitanje u savremenoj porodici; Rad sa roditeljima; Izbeći stranputice; Porodica je „ključ“; Priprema za život; Glas roditelja... Osnivač je i Predsednik Centra za bolje vaspitanje „Zaviri” iz Beograda.

ORGANIZATOR:

Izabela Avramović, diplomirani psiholog, sistemski porodični terapeut u edukaciji, saradnik u psihološkom centru Ekviriblijum.

KOTIZACIJA iznosi 1500 dinara, uplata na račun 1000 dinara, ostalo na dan radionice. Rok za prijave i plaćanja je 20. maj 2016.

Zbog oraničenog broja polaznika obavezna je rezervacija mesta na meil: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na broj telefona 063/ 27-29-28.

 

Read 2138 times

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...