Friday, 20 May 2016 15:55

Prvi i pravi koraci kada želite da uđete u preduzetničke vode!

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Nemate zaposlenje ili radite ono što ne volite, voleli bi da budete sam svoj gazda, imate biznis ideju, ali ne znate odakle da počnete. Prvi korak je ODLUKA da želite da se bavite biznisom, zatim HRABROST za sve prepreke koje vas očekuje, zatim  ideja, što Vam ne manjka, zatim biznis plan i naravno registracija vaše firme.

Početnicima u biznisu najavžniji su prvi koraci, otvaranje firme, registracija, potrebna dokumentacija, dobar knjigovođa, banka i ostalo..... i zato smo mi odlučili da vam olakašmo put i kroz naše tekstove da vas usmerimo na pravi put kada je pokretanje bizinisa u pitanju.

Prvi korak svakako je registarcija vaše firme u Agenciji za privredni registar. Takođe, ukoliko osnivate Udruženje građana  je ista procedura. Ima nekih razlika oko poslovanja kada je udruženje u pitanju, ali i to ćemo isražiti za vas u nekim od narednih tekstova. Dok otvarate firmu, razmislite u kojoj banci bi voleli da imate račun. Raspitajte se koja banka ima najbolje uslove za otvaranje i vođenje vašeg računa, koje pogodnosti imaju za početnike u biznisu, da li njihovo poslovanje odgovara i podržava vaše poslovanje i slično.

Sledeći korak je knjigovođa. Isto je kao i u slučaju banke, raspitajte se koji su uslovi knjigovođa, kojim delatnostima se bave, da li vam odgovara cena njihovih usluga.

U naredim tekstovima razgovaraćemo sa nekim iz APR-a, Opportunity banke i vlasnicom ujedno i knjigovođom Danijelom Mišurić iz Conto knjigovodstvne agencije. Oni će nam dati najbolje odgovore i savete.

Ukoliko ste još u fazi razmišljanja da li da uđete u preuzetničke vode ili ne, ova pitanja će vam sigurno pomoći:

- Šta ja zapravo znam da radim ?

- Koliko novca imam trenutno, za moj zamišljeni posao ?

- Kome je moj proizvod potreban, ko su budući kupci mog proizvoda ?

- Zašto će oni kupiti baš moj proizvod ? Koju korist će oni imati od mog proizvoda ?

- Kakvu razliku će  ponuditi moj proizvod u odnosu na moju konkurenciju ?

- Koliko imam prijatelja koji su spremni da mi  na bilo koji način pomognu u realizaciji mog “ sna “ ? Koliko imate prijatelja koji su spremni da podrže vaš posao i da vas preporuče ?

- Šta želim od života i kako zapravo sadaživim?  Da li je to ono što bi želeo za sebe?

- Kako izgleda tvoj savršeni dan, kako izgeda tvoj savršeni život ? Kad bih ovog trenutka mogao da kreiraš svoj život u narednih 5-10 godina, kako bi on izgledao ?

Uzmite olovku u ruke i rokovnik krenite sa odgovorima na ova pitanja i osmišljavanju sopstvenog biznisa!

Nastaviće se.....

 

Read 795 times Last modified on Thursday, 07 July 2016 22:07

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...