Wednesday, 01 June 2016 15:00

Dvodnevna radionica "Asertivna komunikacija" 11. i 18. juna

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Dvodnevna radionica Asertivna komunikacija organizuje se 11. i 18. juna sa početkom u 11:00 sati u Educomu. Radionicu vodi prof.dr Olja Arsenijević.

Asertivni trening  (AT) je grupa različitih tehnika kojima je zajednički cilj jačanje asertivnosti, tj. onoga što je Lazarus 1971. godine nazvao "emocionalna sloboda". Namenjen je svima koji žele da nauče da pojačaju samopoštovanje koje je samousmereno. Asertivno ponašanje, za razliku od agresivnog, pojačava kontrolu nad sobom u odnosu na kontrolu nad drugima.

Ono vodi efikasnijem zadovoljavanju želja i ostvarivanju ciljeva, boljoj interakciji sa drugim ljudima kroz poštovanje njihovih asertivnih prava i razvijanje odgovornosti za svoje postupke. Brojna istraživanja govore u prilog postizanju ovih promena. Demplewolff  je (1974) pokazao da se self-koncept značajno menja kod članova grupe koji su prošli asertivni trening.

Ciljevi treninga

Prihvatanje svojih asertivnih prava i asertivnih prava drugih ljudi

Otklanjanje ideja, misli i uverenja koja ometaju ili sprečavaju asertivno ponašanje

Redukovanje pasivnog i agresivnog ponašanja u korist asertivnog

Razvijanje komunikacijskih i socijalnih veština

Jačanje samopouzdanja u odnosima sa drugim ljudima

Razvijanje veće osetljivosti i razumevanja za druge ljude

Razvijanje sposobnosti za asertivno ponašanje u konfliktnim situacijama

Otvaranje mogućnosti za psihički samorazvoj

 Šta učesnik trninga dobija (može da dobije)?

Širi repertoar svog ponašanja

Postaje osetljiv (osetljiviji) na svoje i tuđe as i neas odgovore i ponašanja

Zadržava sistem uverenja kojim visoko vrednuje svoja lična i prava drugih ljudi

Prepoznaje i menja iracionalna uverenja (misaone koncepte) i emocije koje su u osnovi neas ponašanja

Stiče više pouzdanja, sigurnosti (manje je anksiozan).

Kotizacija: 6000 dinara, promo cena od 5000 dinara važi do 5.juna

O predavaču: Olja Arsenijević rođena je 1967. u Novom Sadu. Diplomirala na Univerzitetu u Novom Sadu, na Filozofskom fakultetu na Katedri za Srpskohrvatski jezik i jugoslovenske književnosti. Magistrirala je na Fakultetu za menadžment 2003. sa tezom “Organizaciona kultura visokoobrazovnih institucija koje izučavaju menadžment”. Doktorirala je na Fakultetu za menadžment 2007. sa tezom “Modelovanje evaluacije obrazovanja za menadžemnt”.

Naučno polje interesovanja: upravljanje promenama, poslovna komunikacija, upravljanje znanjem. Autor je preko 100 naučnih radova iz ovih oblasti koji su publikovani u zbornicima radova sa naučnih skupova, naučnim časopisima, domaćim i međunarodnim monografijama, kao i monografije “Poslovno i kolektivno pregovaranje”.

Nastavnik na Fakultetu za poslovne studije i pravo u Beogradu na predmetima Menadžment znanja i Ekonomika znanja.

Sertifikovani biznis kouč Globalne biznis akademije “Inge Rock”.

Trener iz oblasti upravljanja promenama i poslovne komunikacije DOOR International Serbia.

Reference iz privrede:

 • Trener na seminaru za zaposlene u maloprodaji(prodajne i komunikacione veštine)  HK „Andrijašević“ u Rumi – 2014.
 • Trener na seminaru za srednji menadžment u organizaciji „Filip Moris“ u Srbiji u organizaciji DOOR International-a – 2013.
 • Jedan od autora programa i učesnik na projektu „Kompetencije direktora škole za novu paradigmu upravljanja“ akreditovan od Zavoda za unapređenje vaspitanja i obrazovanja, www.zavod.edu.rs, broj obaveštenja: 556-XIII/27/2010, 11, 12, 13.
 • Trener na seminaru «Upravljanje projektima» za srednji menadžerski sloj regionalnih privrednih komora u Srbiji sa temom «Upravljanje komunikacijom na projektu» -  Vrujci, 2007. i za SPRV (za sindikalne rukovodioce) 2007.
 • Trener na seminaru za srednji menadžment u organizaciji „Luki komerc“ u Pećincima – 2005.
 • Trener na seminaru «Od trnja do zvezda za devet meseci» u saradnji sa NVO Udruženje samohranih roditelja pod pokroviteljstvom OXFAM-a sa temama poslovnog komuniciranja, pregovaranja, organizacione kulture – realizovano 2004.
 • Trener na seminaru «Osnivanje i vođenje malog biznisa» u 5 najnerazvijenijih opština u Vojvodini (poslovna komunikacija, organizaciona kultura, koncipiranje biznis ideje) pod pokroviteljstvom međunarodne organizacije CAREInternational – realizovan 2003.
 • Veleučilište u Varaždinu , „Komparativna studija pedagoških i liderskih karakteristika zaposlenih u prosveti na teritoriji Srbije i Hrvatske“, član projektnog tima – 2012.
 • Croatian standards institute, „Istraživanje sistema kvaliteta u školama u Hrvatskoj i Srbiji“, član istraživačkog tima – 2012.
 • Kreator, organizator i rukovodilac treninga «Uhvati posao» za studente završne godine studija   2011.
 • Jedan od kreatora  realizatora seminara „Mentorski rad“ na Fakultetu za menadžment – 2003-2007.
 • Rukovodilac projekta „Ekološko talasanje“ u organizaciji Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i Fakulteta za menadžment sa ciljem podizanja ekološke svesti studenata i građana Novog Sada – realizovan 2004. god.
 • Rukovodilac Multimedijalnog projekta „Vojvodino, Vojvodino što si tako ravna“ u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Skupštine grada Novog Sada i Fakulteta za menadžment u cilju prezentovanja kulture i tradicije Vojvodine i razvijanja multikulturalnosti – realizovan 2004.
 • Jedan od autora programa i učesnik na projektu „Trening za multimedijalnu nastavu“ akreditovan od Ministarstva prosvete i sporta pod br. 78/2003 i realizovan u osnovnim i srednjim školama širom Srbije tokom 2005/6, 2006/07. i 2007/8.

Prijave na mejl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na telefon 065 40 80 106, Educom se nalazi na Somborskom bulevaru 51, II sprat, stan broj 5

 

Read 2207 times Last modified on Wednesday, 01 June 2016 14:56

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...