Monday, 20 June 2016 15:54

Maja Gabrić Stipić: Još jedna uspešna preduzetnica iz Subotice

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Maja Gabrić Stipić rođena 02.01.1985. godine u Subotici. Majka troje dece. Master psiholog, diplomirani omladinski radnik i porodični savetnik.

Vrtić “Mali talenti” osnovala sam u junu 2013. godine.  Vrtić sada ima 6 zaposlenih i 45 porodica korisnika usluga. Ove godine prerasli smo u Predškolsku ustanovu što nam omogućava da radimo i pripremni predškolski program.

 Predškolska ustanova je  namenjena boravku dece uzrasta od 1 do 7 godina.  Za rad sa decom i roditeljima zaduženo je stručno osoblje: vaspitači, medicinske sestre, psiholog, lekar i stručni saradnici (logoped, stomatolog, pedagog i dr.). U radu se koristiti specijalni program NTC Sistem učenja (razvijen u okviru Mense, podržan od strane Saveza učitelja Srbije) koji podstiče intelektualni razvoj i funkcionalno mišljenje. Licencirani smo za sprovođenje NTC programa i imamo kontinuirano praćenje od strane NTC tima na čelu sa kreatorima programa dr Rankom Rajovićem i piscem Urošem Petrovićem.

Primenjujemo i načela Montesori pedagogije koja posebno doprinosi razvoju individualnosti i samostalnosti deteta. Pružamo deci strpljivu i stručnu podršku u osamostaljivanju (usvajanju higijenskih navika, prohodavanju, samostalnom jelu, oblačenju , usvajanju radnih navika i pravila lepog ponašanja). Imamo mirno i bezbedno dvorište u kom deca svakodnevno provode vreme u igri na svežem vazduhu.

Deca imaju prilike da pohađaju aktivnosti: učenja engleskog i mađarskog jezika, muzičkog , dramskog, 7zičkog i likovnog stvaralaštva, razvoja govora i upoznavanja okoline. Podstičemo istraživački duh kod dece i negujemo njihovu unutrašnju radoznalost i kreativnost.

Poseban kvalitet pružamo kroz individualno praćenje svakog deteta od strane psihologa, a u cilju razvijanja njegovih sposobnosti, uklanjanja eventualnih razvojnih poteškoća i podsticanja postignuća. Trudimo se da kreiramo atmosferu u kojoj će svako dete imati priliku i želeti da iskaže svoje potencijale i darovitosti.

U maju mesecu ove godine osvojili smo 2. Mesto na “Iyes takmičenju za najbolju mladu inovaciju”, za ideju “Vrtić na daljinu” koju na jesen planiramo da realizujemo.

 

Read 474 times Last modified on Monday, 20 June 2016 16:02

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...