Monday, 04 July 2016 16:44

Bob Proktor:Ti i novac (II deo bloga)

Written by 
Rate this item
(2 votes)

U prošlom članku, tražio sam od vas da jednostavnu vežbu radite 30 dana. To je tehnika koja vam pomaže da razvijete svest koja vam privlači sve više i više novca.

Ako ste ga propustili, evo šta sam tražio od vas da uradite: Uzmite novčanicu od 100 eura (ili nekoliko njih ukoliko želite) i stavite ih sa ostalim novčanicama u novčanik, ali sa spoljašnje strane. Načinite od njih koliko god debeo svežanj možete. Ako je potrebno, isecite papir u veličini novčanica i dodajte ih svežnju.

S vremena na vreme, pogledajte taj novac, izvadite ga iz novčanika i počinite da ga prebrojavate. Nosite novac sa sobom i uradite ovu vežbu svakoga dana, narednih mesec dana. To je lako, zabavno i čini da se osećate dobro. Radeći ovakve vežbice je strategija za menjanje svesti koju ljudi često previde.

Voleo bih da znam da li ste uradili vežbu i kako je ona na vas uticala...

Da li se sada osećate prijatnije u vezi sa novcem?

U čemu ste najviše uživali po pitanju ove vežbe?

Da li ste primetili bilo koju pozitivnu promenu – finansijsku ili bilo koju drugu?

To funckoniše...ako uradite!

 Ova tehnika je odličan podsetnik da nije potrebno da imate mnogo novca da biste se osećali bogato. Međutim, morate je raditi punih 30 dana da bi njena magija proradila. Na kraju krajeva, nije lako promeniti paradigmu. Ako se nikada niste u potpunosti osećali prijatno u vezi s novcem, nošenje svežnja novca naokolo samo nekoliko dana neće to promeniti.

Morate ga nositi, dodirivati, gledati ga, i prebrojavati iznova i iznova i iznova. Morate se emotivno uključiti u ideju da je imati novac, ne samo u redu, već je i sjajno! Dobar je osećaj! Oslobađajući. Zato, ako ste nosili novac sa sobom i prestali da ga nosite samo nedelju dana kasnije, morate početi ispočetka.

Sad je vreme da krenete na put bogatstva. Možete se osećati kao da ste zatvoreni iza rešetaka, ali je istina da vrata tog zatvora nisu zaključana – i nikad nisu ni bila. Ništa vas ne vezuje za rezultate koje ste do sada imali i trenutno imate, osim lanaca u vašem sopstvenom umu.Slobodni ste da odaberete novu i uzbudljivu stazu. Upravo sada možete početi da živite život prema vašem izboru, umesto da prihvatate način života koji sada vodite.

Bogati način razmišljanja je nemoguć bez ovoga...

Jedan način da dobijete bolje rezultate u životu je da vežbate bezuslovnu zahvalnost. Tu mislim na to, da odaberete da budete zahvalni za ono što nije zavisno od okolnosti. Zatim izgovorite glasno za čega ste zahvalni.

Na primer, možete reći: „Veoma sam zahvalan za bezgranični potencijal koji se nalazi u meni.“Ovo će vaš osećaj zahvalnosti pomeriti na dublji i potpuniji nivo.

Bezuslovna zahvalnost je ono što iskusite kada živite bogatim životom o kom sanjate. Vežbajući je sada, privlačite okolnosti koje će stvoriti takav život.

Uskočite u čamac i veslajte!

Nadam se da razumete da 30 dana ovakvog vežbanja nema nikakve veze s novcem. Ima veze sa svesnom upotrebom vašeg uma za dobro osećanje i stvaranje života kakav želite. Nastavite sa „prosperitetnom vežbom“ i vežbajte zahvalnost da biste razvili bogati način razmišljanja i bićete na dobrom putu ka vašem novom i veličanstvenom životu.

Kada se jednog dana osvrnete na događaje iz vaše prošlosti, razumećete da ste sve vreme imali u sebi snagu da stvorite bogatstvo. Znaćete da su vaša dostignuća potekla od malog semena verovanja koje sada prožima vaš život. Ohrabrujem vas da prigrlite ovu novu perspektivu još danas. Ne morate znati sve, i nije vam ni potreban savršeni plan. Samo uskočite u vaš čamac i veslajte!

Ali prvo, želimo da vas čujemo. U komentarima ispod, recite nam: Kako je na vas uticala (ili utiče) vežba nošenja novca sa sobom 30 dana i koja je jedna aktivnost koju odmah možete preduzeti da biste stvorili pravo bogatstvo u svom životu.

Očekujemo vaše odgovore.

Za vaš uspeh,

Bob Proktor.

 

Read 2115 times Last modified on Monday, 04 July 2016 16:55

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...