Tuesday, 16 August 2016 14:46

Bob Proktor: Kako od razmišljanja doći do rezultata

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Ovo nije tajna...Ako želite da promenite nešto u svom životu, morate početi tako što ćete misliti na krajnji ishod. Drugim rečima, nemojte misliti o svojim trenutnim okolnostima. Umesto toga, stavite svoju maštu u pogon i misite o uslovima u kojima želite da se nađete. Ne kažem da trebate da ignorišete svoje trenutne rezultate i okolnosti. To je nemoguće uraditi.

Gledajte svoje sadašnje rezultate, ali se nemojte emotivno uključivati u njih. Ako dozvolite trenutnim činjenicama da kontrolišu vaše misli, stvari se u vašem životu NE MOGU poboljšati. Zato preusmerite pažnju sa onoga što se trenutno dešava u vašem životu i iskoristite svoju volju da se fokusirate na ono što želite.

A zatim...Pustite prirodi da preuzme kormilo!

Endru Karnegi je rekao...„Bilo koja ideja koju držite u umu, ideja koju ojačavate, bilo pozitivna ili negativna, počeće u jednom trenutku da se transformiše u odgovarajuću formu i rezutat.“

To je zato što razmišljanje pokreće kreativni proces:

  1. Razmišljanje stvara mentalnu sliku
  2. Mentalna slika podstiče emocije
  3. Emocije prouzrokuju akciju
  4. Akcija stvara reakciju

Pa zato kada razmišljate o onome što želite, umesto da razmišljate o svojim trenutnim rezultatima, reakcija (vidite korak 4.) stvara nove i poboljšne rezultate.

Zatim, možete početi ispočetka tako što ćete posmatrati nove rezultate, adaptirati se promenama koje su se desile i misliti na ono što želite sledeće.

Na taj način, vaš će život postajati sve bolji i bolji.

„To sam već probao!“ Znam... Ovo ste već pokušali i niste uspeli... je l’ tako? Svi smo to prošli. Verovatno mnogo, mnogo puta. Međutim, ako obratite pažnju na ono što ću vam sada pokazati, znaćete šta vam je potrebno da biste konačno probili barijeru i uspeli.

Pogledajte ovo... Evo konačnog obračuna...

Da biste se oslobodili starih obrazaca i ostvarili san koji vam je izmicao, morate povećati svoj nivo svesti. Kao što vidite na donjoj ilustraciji, postoji sedam nivoa svesnosti.

Svaka osoba na planeti prvobitno funkcioniše na jednom od ovih nivoa. Međutim, prema datim situacijama u kojima se nalazimo s vremena na vreme, možemo se kretati s jednog na drugi nivo. Cilj je da izađemo iz nižih, plitkih nivoa svesti i uđemo u majstorstvo. To je nivo u kom imate kontrolu nad svojim životom i odgovarate na ono što se dešava, umesto da reagujete na to.

Hajde da vidimo kako svaki od ovih nivoa utiče na vašu sposobnost ostvarivanja vaših ciljeva.

Kako budem išao kroz ove nivoe, utvrdite na kom nivou provodite najviše svoga vremena.

Nivo 1: Životinjsko carstvo

Na ovom nivou ste u modu „bori se ili beži“. Dozvoljavate svojim trenutnim okolnostima (ne ciljevima i željama) da diktiraju vašem životu. Vi reagujete na bilo šta što se dešava oko vas.

Nivo 2: Masa

Na ovom nivou, vi sledite većinu umesto da mislite svojom glavom i postavljate sopstvene ciljeve. Radije se povinujete nego da budete kreativni.

Ne birate svesno stvari koje želite. Vaše paradigme vladaju ovim nivoom.

Nivo 3: Težnja

Možda sledite većinu godinama, ali u nekom trenutku, nešto u vama želi nešto bolje – nešto veće od onoga što imate. Znate da ste sposobni za više.

Mnogi ljude se zaglave na ovom nivou jer su njihove nove želje samo priželjkivanje, sve dok ih ne podrže akcijom.

Nivo 4: Individualnost

Na ovom nivou, vi želite da izrazite svoju jedinstvenost kao ljudskog bića. Počinjete da sanjate. Shvatate da ne postoji još neko kao što ste vi i da imate jedinstvene talente.

Međutim, svaki put kada krenete napred, paradigma vas povlači nazad na nivo 2.

Želja ipak opstaje, zato joj se stalno vraćate. Zauzeti ste borbom sa svojim paradigmama koje nastavljaju da vas vuku nazad.

Nivo 5: Disciplina

Ovde shvatate da je jedini način da se krećete napred ka svom cilju da zadate sebi komandu i da je zatim sledite – bez obzira na ono šta se dešava oko vas.

Međutim, čim počnete to da radite, paradigma uzvraća udarac. Nedugo zatim, vaša odlučnost poinje da se rasipa, a vaša disciplina se pretvara u priželjkivanje. I ponovo ste se ZAGLAVILI!

Morate istrenirati sebe da sledite komandu i da ta komanda nadvlada paradigmu. U suprotnom, osuđeni ste na to da radite ono što ste i radili i da dobijate rezultate kakve ste i dobijali.

Zato, kada vaša disciplina počinje da se rasipa, morate uzvinkuti: „“Nema šanse! Uradiću ovo i uradiću ga ODMAH!“

Zatim krenite i uradite to. I tako nastavljate sve dok vaša paradigma ne iščezne zbog manjka pažnje. Međutim, to će funkcionisati jedino u slučaju da imate cilj koji stvarno želite.

Nivo 6: Iskustvo

Kada primenite čvrstu disciplinu i vidite svoj željeni rezultat ostvaren, stečeno iskustvo ojačava vašu svesnost o vašim neverovatnim sposobnostima. I nastavljate i dalje da radite to.

Iskustveno učenje je pravo učenje. Postaje nepotrebno da stičete spoljašnje informacije. Na ovom nivou, znate da sve odgovore koje tražite možete naći u sebi.

Nivo 7: Majstorstvo

Na ovom nivou, vi odgovarate umesto da reagujete na ono što se dešava oko vas. Znate kako da razmišljate i upražnjavate akcije koje stvaraju vaše željene rezultate. Više vas ne kontrolišu navike koje vam ne služe.

Spoznali ste zakone univerzuma i razumete s naučne tačke gledišta kako funkcinišu. Iskoristili ste svoje iskustvo koje podupire vaše tehnike pa možete da postižete ciljeve jedan za drugim.

Samo mali procenat populacije dostigne ovaj nivo; međutim, svi mi imamo mentalne sposobnosti i kapacitet da ga dostignemo.

Jedina stvar koja vas sprečava da budete kapetan svoga broda ste...VI!

Nastvite da izučavate, ispisujete svoje ciljeve i fokusirate se na ono što želite i vaša svesnost će se proširiti. Na svakom nivou svesnosti, uslovi, okolnosti i okrženje će se menjati. Kako se adaptirate promenama, bićete sposobni da vidite sledeći korak. Ne možete videti put do cilja sa pozicije u kojoj se sada nalazite. I ni ne morate ga videti. Međutim, svaki put kada zakoračite napred, dobićete nove rezultate i tada možete videti gde dalje da idete ili šta sledeće da uradite. Sada, vaše više „ja“ vas poziva da stvarate. A vaša paradigma vas guši jer želi da ostanete isti.

Izbor je na vama...

U životu, ili stvaramo ili razaramo. Pametno odaberite.

Za vaš uspeh, Bob Proktor.

Kako od razmišljanja da stignete do željenih rezultata, detaljno ćete saznati na jedinstvenom seminaru koji će Bob Proktor održati 5. novembra u Beogradu u Sava Centru. Svoj put do majstorstva možete osigurati na www.bobproktor.com

Izvor: http://www.proctorgallagherinstitute.com

Read 2872 times Last modified on Wednesday, 17 August 2016 12:48

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...