Tuesday, 06 September 2016 16:31

Bob Proktor: Razumevanje snage paradigmi

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Šta su paradigme? Je l’ to poštapalica u dobu informacija? Vrlo je verovatno da i jeste, ali je to jedna od poštapalica koju ozbiljno morate razmotriti. Jer, ako ste kao i većina ljudi, paradigme kontrolišu svaki pokret koji načinite.Paradigme su skupna navika koje upravljaju svakim vašim pokretom. One utiču na način na koji jedete, način na koji hodate, čak i način na koji govorite. One upravljaju načinom na koji komunicirate, vaše radne navike, vaše uspehe i vaše neuspehe.

 

U većini slučajeva, vaše paradigme niste vi stvorili. One su akumulirano nasleđe navika drugih ljudi, njihovog mišljenja i sistema verovanja. Ipak, one predstavljaju vodilju u VAŠEM životu.

Negativne i pogrešne paradigme su razlog što devedeset i nešto posto populacije nastavlja da dobija iste rezultate, iz godine u godinu.

A kakav je slučaj sa vama? Da li vam uspeh curi kroz prste? Osećate li kao da sve radite ispravno kako biste postigli svoje ciljeve i dosegli do tačke do koje želite da dođete u životu, ali vam to ipak ne uspeva? Vidite li da neki ljudi zarađuju više novca, imaju više uspeha, srećniji su od vas i pomislite: „Šta radim pogrešno?“

Odmah vam mogu reći da problem niste vi. Problem su vaše paradigme.

Ako želite da promenite vaše rezultate – zaista da ih promenite, zauvek – promena vaših paradigmi je jedini način da to postignete. Kada se ta promena dogodi, sve postaje drugačije... dok ste rekli KEKS.

Da biste promenili staru paradigmu koja vam ne služi (npr. „Nikada nisam mogao da zaradim više od $40,000 godišnje“), morate postaviti novu paradigmu preko ove stare i obezbediti da ta stara „ne procuri“ ponovo. Kada razumete kako da postavite novi temelj, da tako kažemo, bićete izloženi potpuno novom svetu snage, mogućnosti i obećanja.

Pomislite na životna polja na koja novac utiče. Zamislite da promenite paradigmu na tim poljima kako biste značajno povećali svoje prihode pre nego što se godina završi. Ili, možda se osećate neprijatno pri upoznavanju novih ljudi. Menjajući paradigmu tako da vam je prijatno i pravo zadovoljstvo da upoznajete nove ljude može imati neverovatan uticaj na vaš život. Ovo su samo dva primera od stotinu paradigmi koje možete promeniti u vašem današnjem životu.

Zapamtite: nećete postići trajnu promenu dok ne promenite paradigmu. Odaberite jednu ili dve ograničavajuće ideje koje su deo vaše paradigme i zamenite ih idejama koje za vas predstavljaju slobodu. Svesno držite te nove misli u svojoj glavi i ponašajte se kao da su te misli već usađene u temelj vašeg načina života.

Pre nego što i primetite, vaš život će početi da se menja – dramatično!

Kada već govorimo o dramatičnoj promeni, da li ste čuli za naš seminar „Od razmišljanja do rezultata“ u Beogradu?

Rezervišite odmah svoje mesto i doživite pravu transformaciju, brže nego što ste i mislili da je moguće.

Poručite svoju kartu ovde >>www.bobproktor.com

Za Vaš uspeh,

Bob Proktor

 

Read 1022 times Last modified on Tuesday, 06 September 2016 16:43

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...