Sunday, 18 September 2016 12:12

Da li zaslužujemo ono što želimo?

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Nedavno sam slušao promo materijal za transformativni seminar Boba Proktora i posebnu pažnju mi je uhvatila sledeća njegova izjava: „Kada napredujete, jedina stvar koju možete izmeriti je put koji ste ostavili iza sebe. Ali šta je sa onim što tek dolazi? Znate li šta dolazi? Ono što želite. Ali da biste dobili to što želite, morate biti sposobni i spremni da platite cenu! Morate imati hrabrosti da idete za tim! Ako nemate hrabrosti da krenete za tim, onda NE ZASLUŽUJETE to što želite.“ Zadržao sam se nekoliko minuta na ovoj izjavi da bih dublje o njoj razmislio i zaista uhvatio suštinu onoga što je rekao.

A zatim sam pomislio na hiljade onih koji kažu da zaslužuju ovo ili ono, a pri tom ne preduzimaju ništa, ne kreću u akciju kako bi se to i ostvarilo. Pored „otvaranja očiju“ i osvešćivanja da mi MOŽEMO stvoriti okruženje i život u kom ćemo uživati, nagla ekspanzija industrije ličnog razvoja na našem tržištu ostavila je za sobom i mnoge pogrešne ideje i utkala iluziju da se „cena“ za ono što želimo ne mora platiti. Mahom, tu iluziju smo utkali mi, treneri, life coach-evi, motivacioni govornici (ili kako god želimo da se nazovemo) i to najvećim delom zbog nedovoljnog definisanja i šturog objašnjavanja šta smo određenim izjavama ZAISTA mislili.

Utkali smo dosadašnjem tržištu ideju da zaslužujemo ono što želimo u bilo kom slučaju i da nas „Univerzum“ i Priroda nekim čudom nagrađujui za nerad i puko maštanje, zato što „zaslužujemo“... Utkali smo ideju da nam, sve što nam je potrebno dolazi kao poklon od Univerzuma, ČAK i ako nismo spremni da preduzmemo neophodne korake da to nešto i zaslužimo.

Ovakve ideje – koliko god popularan govornik da ih je izgovorio – direktno se protive jednom od osnovnih zakona prirode, zakonu AKCIJE i REAKCIJE koji kaže da su akcija i reakcija istog intenziteta i suprotnog smera.

Drugačije rečeno, ono što damo životu, život nam vraća... DAVANJE uključuje AKCIJU!

Verovatno ste čuliza izreku: „Daće Bog, ali i Bogu treba pomoći.“

Platiti cenu za uspeh i ono što želimo ZNAČI krenuti u akciju! Znači smelo se uputiti ka cilju koji smo postavili i znači našu spremnost i hrabrost da idemo napred bez obzira na prepreke koje nam se na tom putu jave. Platiti cenu takođe možemo ineuspehom jer nismo želeli uspeh da platimo RADOM.

Shvatimo sledeće... Cenu ćemo svakako platiti! Bilo na mostu ili na ćupriji. Ali ona MORA biti plaćena.

Da li je plaćate radom ili neradom, određuje da li to što želite ZASLUŽUJETE ili NE!

Sve ostalo... je puko teoretisanje.

Ako do vas još uvek nije došla informacija kako da napredujete bez obzira na okolnosti u kojima se nalazite, to je ono što ćete naučiti 24. i 25. septembra u Beogradu, na intenzivnoj dvodnevnoj radionici „Moja Slika Pobednika“. Ako ste spremni, prijave su i dalje u toku na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i 065 40 80 106. Zbog intenziteta i posvećenosti, samo 20 mesta će biti dostupno. Pridružite nam se... 

 

Read 377 times

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...