Wednesday, 19 October 2016 11:42

Zašto ja vežbam, kad možeš i ti?

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Zašto ja vežbam, baš ti i neće pomoći dok sama ne počneš i shvatiš koliko je dobro. 

Oko svoje petnaeste godine sam počela, zahvaljujući, tačnije gledajući svoju mamu kako vezba i koliko ne odustaje...tada sam ubacivala video kasetu u video rekorder sa vežbama Čigota Zlatibor koje su i danas moje omiljene vežbe. Ono što me je odmah fasiniralo je osećaj da mogu sve, počela sam da uviđam da su granice tamo daleko od mene i da ću tek upoznati sopstvene.

 

 

Od tada i počinje moje istraživanje fizičkih granica, a kako godine prolaze shvatam ostale i važnije dobrobiti samih fizičkih aktivnosti. U srednjoj školi smo imali praksu koja je počinjala u 6.30h, tada sam ustajala u 5h ujutru kako bih vežbala. Mnogo mi je bilo teško da ustanem i išlo je svakodnevno do odustajanja, ali nakon odvežbanih vežbi dolazila sam na praksu jedina potpuno sabrana i spremna za dan u koji sam kročila. Nizale su se godine fizičkih aktivnosti vežbe Čigota uvek, trčanje, plivanje, vožnja bickla i ponekad teretana.

Benefiti koje sam osećala su bile veće od samih vežbi, mentalna izdržljivost i smirenost u odsutnim trenutcima su bile moja prednost, moja snaga ličnosti i moje veliko samopouzdanje  koje je od mene učinilo osobu kakva sam danas.

 Kako Educom zastupa u svom programu fizičke aktivnosti i daje motivaciju kroz statuse na društvenim mrežama, za sad je to JOGA, koja definitivno spaja um, dušu i telo, smtrala sam da je veoma važno povezati fizičku i mentalnu snagu ličnosti kako bismo unapredili profesionalne veštine. Tačnije, izgradnja naše ličnosti je temelj naše odlične budućnosti na kojoj radimo svaki dan, SADA.

Sa jogom nisam dugo bila na TI, nije mi bila bliska i privlačna zbog svog uverenja sporog kretanja i preterane smirenosti. Upoznala sam puno ljudi koji su radili jogu, ali nikako nisu bili dovoljno ubedljivi da probam i sama. Medjutim, Radmila Radomilovic koja i vodi jogu u Educom-u, je to učinila moram priznati veoma mudro sto se tiče mene. Probala sam sa njom i nakon nedelju dana sam postala veliki fan joge, pored mojih Čigota vežbi J, ledja i vrat su mi bili kao podmazani potpuno razgibana sam bila samo od 2 x nedeljno upražnjavanja joge. U glavi sam osecala veliku smirenost i potpuni osećaj sebe, a nakon mesec dana sam pomerila svoje granice potpuno.

Drage žene, čak i nakon rođenja moje dece vežbe su odigrale veliku ulogu u mojoj glavi mentalno i fizički, pomogle su mi da se vratim u formu i da se nosim sa novonastalim obavezama koje iziskuju tebe celog, a tada stupa na scenu snaga ličnosti, ovo je bio temelj izdržljivosti i poznavanja sebe. Svakodnevno na you tube emitujemo Jutro sa Educom-om uz jogu naše drage Radmile, a nadam se da ćete pronaći i jogu u svom kraju i svoju Radmilu kao što sam ja, a novosađani mogu da se pridruže Educom ekipi utorkom i četvrtkom gde pored dobrog vežbanja se i lepo družimo.

A ja obećavam da ću vam pokazati moje vežbe Čigota, ali nakon 05.11.2016. kada završimo najveći edukacijski seminar Boba Proktora.

Vidimo se tamo negde gde nam se putevi spoje ;-), a do tada vežbajte svoje vežbe, jel život znače, ne umanjujmo to!

                                                                                                                                Sanja Alvirović

 

Read 371 times Last modified on Wednesday, 19 October 2016 12:00

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...