Tuesday, 28 March 2017 15:19

Vikend druženje "Preduzetnice u akciji"!

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Ko je preduzetnik? Neko ko ima veštinu, volju, dovoljno hrabrosti, ko je spreman da preuzme rizik da bi poslovnu ideju sproveo do realizacije, a dalje razvio u proizvod ili uslugu. Brine o tome da to nekom zaista treba.

Ono što karakteriše preduzetnika je da vidi potrebe, iskorištava i pokreće poslovne prilike, stalno ulaže u sebe učeći na svakodnevnom nivou iz sopstvenog iskustva i iskustva svog okruženja, posećuje događaje koji mogu da ga povežu sa novim licima i otvore im vidike.

Žene preduzetnice predstavljaju manjinu. Manje atraktivna opcija za žene je pomirenje posla i porodice. Po statistikama ženska kreativnost i preduzetnički potencijal su nedovoljno iskorišćeni.

Glavni izazovi sa kojima se suočava žena preduzetnica kada uspostavlja i vodi biznis su:

-          Pristup finansijama

-          Pristup informacijama

-          Obuka pristup mrežama za poslovne svrhe

-          Pomirenju poslovnih i porodičnih problema

-          ......

     Šta radi Educom svojim radom:

-          Promoviše i podržava žensko preduzetništvo

-          Daje inicijativu kroz umrežavanje žena preduzetnica kao i onih koje imaju nameru da se ostvare kao žene preduzetnice

-          Vrši obuke praktičnih veština, osnovnih znanja, preduzetničke veštine...

Kroz projekat „Biznis ćoše“ koje je održano u 7 gradova do sada okupljeno je preko 300 žena, a sad krećemo u još 7 novih gradova gde je cilj isti – okupiti, preneti i umrežiti kao i pružiti iskustvene priče i dati informacije.

Na našem događaju koji će se održati u Mokrinu od 19.-21.maja ove godine, okupiće se veliki broj žena i provesti vikend zajedno sa jednim ciljem – KORAK NAPRED! Projekat smo nazvali „PREDUZETNICE U AKCIJI“.

Prepoznavanje ovakvih i sličnih događaja je od velikog značaja u primeni svega što čujemo i umemo da primenimo u praksi u svojoj kompaniji. Iskustvenim pričama i otvorenim razgovorima sa sobom nosimo neizmerno iskustvo i podizanje na nivo podrške među novo stečenim poslovnim prijateljima. Naučite da prepoznajete prilike, rešavate probleme, kretivno razmišljate, postavljate ciljeve, stičete znanja o pojedinim funkcionalnim poslovima, kako se prikuplja kapital, kako se razvija i prilagođava biznis i još dosta toga.

   Sanja Alvirovic 

 osnivač Educom-a

 

Read 803 times Last modified on Tuesday, 28 March 2017 15:27

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...