Wednesday, 13 December 2017 10:49

Bojana Rokvić: Žena na čelu restorana, malo neobičajno zar ne?

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Bojana Rokvić - Proteklih šest godina menja palete ukusa i vrednosti. Diplomirala je na Fakultetu za medije i komunikacije i bavila se uglavnom poslovima koji su je vezivali za kancelariju. Stalno je govorila da joj je nešto nedostajalo. Dala je otkaz i, uz podsticaj i podršku prijatelja i prijateljica, počela je da kuva u svom  stanu, iako se prethodno time nikada nije bavila, praktično ni-iz-čega.

Tada je otvorila restoran Kabezzu u Beogradu i do nedeavno je bila vlasnica kuhinje koja svakodnevno spremi i do 750 obroka u restoranu u kome seu mogla  da se probaju uvek nove stvari i jela na koja su čula naviknuta na potpuno drugačiji način. Trenutno restoran je zatvoren jer se traži nova lokacija, ali ketering radi.

Dug put je trebalo preći do toga – smatra da je kuvanje i pravljenje hrane za druge ljude jedan proces koji se nikad ne završava, upravo zbog toga što granice ukusa i vrednosti uvek mogu da se pomeraju i preoblikuju. Kuva svim srcem, između ostalog, i zato što, kada je pripremanje hrane u pitanju, povratna informacija je trenutna i otvoren je širok spektar mogućnosti improvizacije i zavođenja; svako jelo i svaki gost/gošća su uvek jedan novi izazov.

Firma danas zapošljava skoro 20 osoba i Bojana se svakodnevno bavi upravljanjem i nadgledanjem rada dve kuhinje, dinamikom funkcionisanja timova, marketingom i odgovaranjem na svakodnevne izazove.  

Read 553 times Last modified on Wednesday, 13 December 2017 11:07

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...