Sunday, 17 December 2017 21:46

Skup preduzetnica "Biznis ćoše" za preduzetnice i buduće preduzetnice - Novi Sad, sreda 20.decembar! Ulaz slobodan!

Written by 
Rate this item
(0 votes)

U sredu 20.decembra u restoranu Arhiv, Ilije Ognjanovića 16, u 18:30 časova održaće se Skup preduzetnica “Biznis ćoše” u organizaciji Udruženja Educom iz Novog Sada uz podršku Razvojne Agencije Srbije I Privredne komore Srbije kao projekat za ekonomsko osnaživanje žena. Ulaz je slobodan! Prijave na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tema skupa, odnosno panela je „Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“. Panelistkinje su uspešne žene, preduzetnice iz Novog Sada: Karmen Krivokapić (Restoran Arhiv), Mila Jurišić (Muzicku radionicu ''MI & LA'), Dina Đilas (OŠ Tvrđava I vrtić Zemlja čuda), Aleksandra Botić (Mushroom šatori) i Sanja Alvirović (Educom Novi Sad) kao domaćin Skupa. One će prisutnima pričati svoje iskustvene priče , od samog početaka sa ciljem da ohrabre druge preuzetnice ali I one koje planiraju da postanu preduzetnice.

Novi Sad je 11-ti grad u kome će se okupiti i umrežiti preduzetnice, a buduće preduzetnice će čuti iskustvene priče o poslovanju, prvim koracima u preduzetništvu, uspesima i preprekama.

Od septembra meseca od kada je počela realizacija Skupova okupili smo preko 400 žena u 10 gradova: Niš, Vrnjačka banja, Kragujevac, Subotica, Pančevo, Kikinda, Sremska Mitrovica, Inđija, Šabac i Beogradu.

Ono što bi mogli preneti kao zaključak iz svih gradova jeste da su žene pune biznis ideja, da svoje poslove rade sa puno ljubavi, truda, ali da im je teško da usklade posao I porodične obaveze i da se i dalje susreću sa predrasudama kada su u pitanju “muški poslovi”.

Buduće preduzetnice još uvek ne otvaraju svoja preduzeća, jer većina od njih nema nikakvu imovinu na sebe što povlači onda i nemogućnost za dobijanje kredita I finansisku nesigurnost, a sa druge strane još uvek su slabo informisane o bespovratnim sredstvima koje daju država ili lokalna samouprva. Mada sve je više žena koje razmišljaju o otvaranju svojih preduzeća i što nam pokazuju lični primeri žena učesnica , jer posle održanih Skupova se odlučuju i na te korake, jer im dajemo vetar u leđa.

Generalni sponzor Skupa preduzetnica je Novosadski sajam. Parter Skupa je Saop doo, internet knjigovodstveni program Minimax.

Biznis ćoše podržavaju i medijski pokrovitelji: portal E kapija, Biznis I finansije, Moja firma, Ozon radio, Fabrika fotografa I Portal Pančevo Mojkraj.rs

Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ je panel diskusija na temu „Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“ sa ciljem da ukaže na međusobno povezivanje poslovne snage koja može da doprinese uspehu u poslovanju, a samim tim podstakne i na ekonomsko osnaživanje žena, a ujedno i na razvoj ženskog preduzetništva. Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ je događaj koji okuplja preduzetnice, one koje planiraju da to postanu, svima kojima je potrebno unapređenje poslovanja kao i sam networking.

Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ se održao i tokom 2016. godine u 7 gradova (Beograd, Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Sombor i Subotica) i  okupio je preko 300 žena koje su pričale svoje preduzetničke priče, a sve sa ciljem da i druge žene pokrenu svoj biznis. Projekat je bio podržan od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i Opportunity banke koja podržava žensko preduzetništvo.

Prošlog vikenda održana je i Prva konferencija “Preduzetnice u akciji” na Koaponiku, takođe podržana kao projekat za ekonomsko osnaživanje žena od Razvojne Agencije Srbije I Privredne komore Srbije a u organizaciji Educoma. Konferencija je okupila preko 30 žena , preduzetnica iz svih gradova Srbije I pokazala da edukacija I umrežavanje su idealan spoj za razvoj privrede u našoj zemlji. Konferencija teži da postane tradicionalna I održavaće se svake godine za vreme Ski opening na Koaponiku.

Ovom prilikom pozivamo sve žene koje su već u preduzetništvu i žene koje tek planiraju da nam se pridruže u sredu 20.decembra. Na Skupu će čuti iz prve ruke kako se pokreće posao, koji su koraci ka uspešnom poslovanju, kako prevazići prepreke i kako doći do uspeha. Cilj je da međusobno razmenite kontakte, ideje i možda odmah sklopite nove poslove.

 

 

 

Read 2842 times Last modified on Tuesday, 19 December 2017 11:03

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...