Wednesday, 28 August 2019 14:18

Nama je DIVAN DAN

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Avgust je uvek bio prekretnica za naše poslovanje, da li slučajno ili namerno, to ne znamo, ali tako je J. U ovom mesecu Educom slavi svoj 7 rođendan, a Educom škola jezika svoj prvi. Za 7 godina u organizaciji Educom-a održano je preko 20 seminara ličnog razvoja, preko 30 radionica i individualnih obuka Javnog nastupa i Organizacije događaja, 10-tak promocija knjiga, a naša Izadavačka kuća izdala je 5 knjiga.

Ono čime se Educom izuzetno ponosi je jedini seminar Boba Proctora na Balkanu koji će sigurno ostati upamćen ne samo učesnicima već i samom Bobu. Educom je uvek prvi činio korake koji su posle mnogi ispratili i mi se ponosimo time. Pa, tako i konferencija ličnog razvoja „Moje novo JA“, koja je jedina okupila preko 30 predavača ličnog razvoja, a mnoge motivacijske govornike koje sada pratite na društvenim mrežama i you tubu su svoje prve seminare i stajanje na javnoj sceni uradili upravo sa nama.

Projekat Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ je začetnik poslovnih ideja i promocije ženskog preduzetništva, preko 20 gradova širom Srbije okupilo je i inspirisalo preko 1000 žena. Projekat je održiv i nastavlja dalje sa aktivnostima. Projekat konferencija „Preduzetnice u akciji“ održava se na Kopaoniku, uvek u decembru, okuplja preduzetnice u cilju umrežavanja i poboljšanja poslovanja za nadolazeću godinu. Prvi put konferencija je okupila 70 žena iz Srbije i regiona.

Kako se Educom zalaže za lični i profesionalni razvoj, ali i za razvoj okoline u kojoj posluje. Festival „Ukusa-kafe, knjige i čokolade“ je festival koji doprinosi kulturnom i privrednom razvoju Grada Novog Sada obzirom da ovakav koncept festivala postoji samo u Novom Sadu kada je u pitanju region. Festival okuplja preduzetnike iz Srbije, BiH i Hrtvatske. Ove godine održan je treći Festival.

Projekat koji počinje u septembru mesecu, a koji je nosioc jačanja i osamostaljivanja žena koje su pretrpele porodično nasilje „Budi preduzimljiva, budi preduzetnica“,svoju prvu radionicu će održati u Kragujevcu 21.septembra i nastaviti još u tri grada do novembra meseca. Ovaj projekat je jedan od 6 projekata u Srbiji (osvojili smo 4 mesto na konkursu, znači bilo je i bolji od nas ;), ali tiha voda breg roni) koji je podržan je od Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

I kao naš najmlađi rođendanac, Educom škola jezika, po posebnoj metodi jedinoj u Novom Sadu i Vojvodini radi od avgusta prošle godine. Do sada školu je završilo oko 70 polaznika engleskog, nemačkog i mađarskog jezika, a od septembra uvodimo i ruski jezik.

Ono o čemu se malo zna, Educom stoji iza dosta brendova za koje obavlja marketinške aktivnosti. Nećemo ih nabrajati, ugovorom smo vezani ;). Takođe, jako smo ponosni na rad sa studentima i oni su nam posebno zadovoljstvo sa kojima smo radili prethodnih godina, jel smo im pomogli u važnim koracima za njihov rast i napredovanje u daljem životu. Zahvaljujemo se Ekonomskom i drugim fakultetima, kao i studentskim organizacijama sa kojima smo sarađivali – Aiesec, Studentska unija Srbije, kao i TEDX Zemun i Soft Skills academy.

Značaj naših projekata i rada prepoznale su mnoge kompanije, spisak je velik pa ćemo spomenuti samo nekoliko, jer smo već predugački ;) - Galenika, Opportunity banka, Otp banka, Jana voda, Saop doo, Minaqua voda, Novosadski sajam kao i mnoge državne institucije: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, razvojna Agencija Srbije, Privredna komora Srbije, Sekretarijat za privredu AP Vojvodine, Gradska uprava za privredu i Gradska uprava za kulturu grada Novog Sada.

Značajna nam je i podrška i sedme sile koje su prepoznale sve što radimo (RTS, TV PRVA, RTV, PINK, HAPPY i lokalne televizije, internet portali, radio i štampa.)

Sve ovo nabrojano zvuči kao ostvaren san koji je lako ostvariti, ali kao što znate iza svakog ostvarenog sna postoje usponi i padovi, ali važno je kako se nositi sa njima. Isto tako, bilo je onih koji su verovali da nas je lako skloniti sa tržišta, samo kao što sam spomenula u jednoj rečenici na početku, tiha voda breg roni J.

Čitav koncept Educoma postavljen je na kvalitetnom temelju iz ličnog i velikog iskustva,nepresušnog izvora inspiracije, jasnih ciljeva i jakog karaktera.

Da nema vas koji ste prepoznali i koji pratite Educom ne bi bilo ni nas i zato se zahvaljujem svima i obećavam Vam da će Educom i dalje biti tu da zajedno rastemo. Zahvaljujem se i svima koji su radili i koji će raditi sa nama. Srećan nam rođendan i idemo dalje!

Vaš Educom,

Sanja Alvirović & tim

 

Read 625 times Last modified on Wednesday, 28 August 2019 14:41

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...