Biznis ćoše

Biznis ćoše

Skup preduzetnika "Biznis ćoše" je priča o biznisu, preduzetništvu, mogućnostima, networking-u, idejama, unapređenju poslovanja, uspešnim pričama.

Cilj okupljanja jasno ukazuje na međusobno povezivenje kao i dokaz da međusobno udruživanje poslovne snage u Srbiji može da doprinese uspehu u poslovanju. Primerom iz prakse želimo da ukažemo da u Srbiji može uspešno da se započne posao i da se uspešno posluje. "BUDI I TI USPEŠNA POSLOVNA PRIČA.!"

Jelena Maric je osnivač i direktor kompanije Carpe Diem, koja poseduje mlekaru kapaciteta 1000 litara dnevne prerade I sopstveno stado umaticenih Alpina koza, koja se bavi proizvodnjom I preradom kozjeg mleka I plasmanom na domaće tržište. Jelena je pejzažni arhitekta iz Srbobrana, sa svojih 26 godina poželela je da svoju stvaralačku energiju usmeri u stvaranje novog pristupa preduzetništvu, odvažila se za veliku ideju „Hranimo zdravljem decu Srbije-pomozimo prirodi da nam služi“.

Još jedan preduzetnica od koje verujemo da ćemo puno čuti, ali i naučti. Ivana Macedonić, osnivač i direktor Centra stranih jezika Lingua. "Lingua" Centar stranih jezika, postoji i uspešno radi na istoj adresi od 1993 godine.

Predstavljamo vam naše preduzetnice sa kojima ćemo se družiti u četvrta 13.aprila od 18:30 do 20:30h u kafiću Kafa Kafa, Slovačka 12 u Novom Sadu. Indiru Poadić već znate, ali ovo Biznis ćoše ne bi bilo potpuno bez nje. Pre godinu dana Indira nam je bila učesnica i tada je tek krenula sa radionicama a od pre neki dan je i autorka knjige za preduzetnike i one koje tek planiraju da pokrenu svoj biznis.

Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ održaće se u četvrtak 13.aprila u 18:30 časova u kafiću Kafa Kafa, Slovačka 12 ( preko puta Flying Dutchman-a, Bulevar Oslobođenja, u organizaciji Educom-a, centra za lični i profesionalni razvoj. 

Treći korak koji je veoma važan jeste izabrati knjigovođu koji će vam pomoći u vašem poslovanju. Mi smo posetili Conto knjigovodstvenu agenciju, na čijem je čelu žena, Danijela Mišurić i sa njom porazgovarali o mnogim temama koje će vam sigurno pomoći na putu vašeg biznisa. Conto knjigovodstvena agencija je registrovana 2010 godine, trenutno vodi knjige za oko 150 klijenata i ima 10  zaposlenih radnika.

1.Kao neko ko ima iskustava iz oblasti knjigovodstva a čija firma vrši kao uslugu i otvaranje odnosno osnivanje firmi, šta je prvi korak koji ide nakon ideje čime će se firma baviti?

Zvanični prvi korak u otvaranju firme jeste u registracija u APR agenciji. Poslovni ljudi koji tek ulaze u svet preduzetništva, nisu sigurni šta je pravi posao knjigovođe,odnosno šta sve treba da im obezbedi knjigovođa.

Angelina Bertović rodjena 05.11.1959. u Bugojnu,BiH. Završila Ecc fakultet, poslovno pravni smer Subotica. Angelina je vlasnik I direktor u Eco Fenix B Team doo Subotica. Firma je osnovana 25.09.2007. Početni rad u bivšoj Subotičkoj Udruženoj Trgovini (SUT), 12 godina kao rukovodilac referata konditorske robe, 2 godine je bila rukovodilac odelenja kalkulacija cena.

Maja Gabrić Stipić rođena 02.01.1985. godine u Subotici. Majka troje dece. Master psiholog, diplomirani omladinski radnik i porodični savetnik.

Vrtić “Mali talenti” osnovala sam u junu 2013. godine.  Vrtić sada ima 6 zaposlenih i 45 porodica korisnika usluga. Ove godine prerasli smo u Predškolsku ustanovu što nam omogućava da radimo i pripremni predškolski program.

Još jedna uspešna preduzetnička priča dolazi nam iz Subotice. Sestre Jasmina i Lidia pokrenule su svoj bizis. O detaljima ove preduzetničke priče čućemo u četvrtak u Kafeu Priča. Čekamo vas!

Jasminka Grunčić rođena je 1975.godine u Subotici. Svoje detinjstvo je provela u porodici u kojoj je vladao preduzetnički duh. Imajući dobar primer roditelja, njena sestra i ona su se osamostalile u radu.  25.06.2014.godine je osnovan Projektni biro i edukativni centar „VG blue“ d.o.o Subotica, kao spoj iskustava u projektovanju i u edukacijama.  

Za sebe obično kaže da je po osnovu profesije Master ekonomista u marketingu, a u suštini je zaljubljenik u komunikacione veštine i procese. Kao rezultat 15 godina iskustva rada u velikim uslužnim sistemima, istraživala je procese, metode, dobru praksu u stvaranju lojalnih klijenata. Lična iskustva je zabeležila, a koja su danas postala osnova svih njenih treninga koje drži. Ta ljubav prema predaji znanja je postao životni stil i stvorio je njen identitet poslovnog trenera. Neprekidno se usavršava na NLP Institutu u Beogradu. Osnivač je Udruženja “JOGI” iz Subotice, koji  je posvećen umrežavanju  dece sa poteškoćama u učenju, njihovih roditelja i stručnih saradnika.

Lidia Varju rođena je 1981.godine u Subotici. Nastavila je porodičnu tradiciju. Po primeru oca privatnog preduzetnika vodoinstalatera, izabrala je profesiju građevinskog inženjera smera hidrotehnike. Sa sestrom je osnovala Projektni biro i edukativni centar „VG blue“ d.o.o Subotica.

Ima licence odgovornog projektanta i izvođača hidrotehničkih instalacija i stabilnih sistema za gašenje požara. Istražuje mogućnosti i funkcionalna rešenja za preduzeća u oblasti protivpožarne zaštite i projektovanja vodovodnih instalacija. Pored osnovne delatnosti modeluje funkcionisanje hidrotehničkih sistema i daje konsultantske usluge. Član je Inženjerske komore Srbije, “Mensa” Srbije i aktivno učestvuje u radu Udruženja “JOGI”, koji je posvećen radu sa decom, koja imaju disleksiju i disgafiju.

 

Nasa mala priča je počela sa jednom putovanjom gde smo videli, probali i jeli više vrsta kvalitetnih čokolada. Ali nismo zato putovali da bi videli šta i kako sa čokoladom, nego samo onako. Ideja je došla nakon par meseci. Hteli smo da se bavimo sa nečim što još nema u okolini i nečim koja razlikuje od ostale. Ja (Čila) jako volim čokolade i od malena uvek sam birala "bolje" vrste. Dosta mi je interesovalo deklaracije i čitala i učila o aditivima, boje i ostale diluenti. (nije mi se svidela nikad da ima ih dosta) :)

Jednoga dana u 2014 god. došla je misao-ideja, što mi ne bi ravili čokolade?! Znali smo šta znači belgijska čokolada-kvalitetna sirovina, "samo" je trebalo naučiti tehnologiju za pravljenje čokolade. Upisali smo akademiju za čokoladiranje. Posle toga od korak do korak došle ideje, eksperimentisanje (koje porodica jako voli :)) i sad smo ovde gde smo. Više od 50 vstra čokolada u tabloj formi, 5 različitih proizvoda od čokolade i naravno i ove godine ćemo zasladiti godinu sa novim proizvodom. :)

Réel (znači: pravi) chocolate, ne sadrži palmino ulje-mast, ne sadrži aditive, boje. Bilo koja vrsta je bez glutena i crna-tamna 70,5% čokolade je i bez laktoze, i sadrži 7% šećera, znači i dijabetičari slobodno mogu jesti (provereno, a ne znam da li znate da visok kakao procenat smanjuje šećer u krvi). 

Naša manufaktura-preduzeće je u Senti (severna bačka), dečko Lenđel Ištvan i ja Erdelji Čila vodimo. Mi vodimo sve u firmi, Ištvan izmišlja, crta, kreira ambalaže, design, ja sam više u proizvodnji, ali bukvalno sve zajedno pravimo, radimo i to sveručno dodaje Čila.

 

Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ održaće se u četvrtak 23. juna u 18:30 časova u Kafeu Priča (Korzo 9/2 (dvorište preko puta Sberbanke) uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i u institucionalnu podršku Regionalna razvojna agencija PANONREG iz Subotice, a u organizaciji Educom-a, centra za lični i profesionalni razvoj.

Page 1 of 4