Danas, žena sve više u ponašanju liči na muškarca preuzimajući ulogu u kreiranju društva i u ostalim segmentima života. Izuzetno su aktivne. Žene se često bave biznisom, same izdržavaju porodicu, na svojim plećima nose sve obaveze vezane i za kuću i posao, odnosno zarađivanje. Zbog svih tih razloga žene su sve više pokrenule upravo mušku energiju koju odlikuju borba, sposobnost, akcija.

Sticajem okolnosti, žena je zaboravila na svoju ženstvenost, nežnost, a žena treba da bude duboko svesna sebe kao žene. Glasam da žene povrate u sebi, sebe, da vrate svoju neodoljivost da uravnoteže svoju energiju i usklade se sa sobom a tada će i sa okruženjem. Naša izvorna energija je da osetimo kako je biti nežan, a ujedno svoja i jaka. Žena svojom ženstvenošću i blagim pristupm pomera granice i svet oko sebe oblikuje na vrlo lep način. Neki delovi nas su pod uticajem svakodnevnice zatvoreni i zaboravljeni, a radom na sebi i odvojenim vremenom za sebe upravo to vraćamo.

Da bismo sve shvatili i napravili korak napred, ponekad ne treba odmah uzeti papir i zapisati planove koje treba da realizujemo, hajde da damo sebi priliku i da se vratimo korak unazad. Uvek smo puni entuzijazma i sreće kada pričamo o novim stvarima, kada donosimo odluke, i u redu je što je tako, ali prvo idemo korak unazad i da svesno prođemo kroz iskustva koja smo već prošli i da završimo svesno sa onim što nam nije prijalo i što nam je dalo iskustvo. Uvidom i zahvalnošću ćemo sadašnje planove napisati u boljem svetlu i realizacija istih će biti olakšana dok ćemo mi tim uvidom biti mnogo bolje i iskustvo će imati svoj pun doprinos našem odnosu u daljim dešavanjima.

Neka ovo bude jedan doprionos samoj sebi, ženi u sebi.

Neka ovo bude pokušaj da razvijemo jedan novi način razmišljanja.

Hrabrosti je potreban strah, kako biste drugačije bili hrabri!

Upalimo žensku vatru u sebi!

Piše: Sanja Alvirović

Slike preuzete sa Grazia.rs