Predstavljen u svetski poznatom filmu „Tajna“, Bob Proktor je širom sveta smatran živom legendom, majstorom i učiteljem Zakona Privlačenja, koji već blizu 50 godina radi u domenu razvoja mentalnih potencijala.On je autor najprodavanije knjige „Rođeni ste bogati“, a kroz svoje knjige, seminare, kurseve i personalne treninge, promenio je na milione života. Proktor je direktna veza sa modernom naukom uspeha koja se proteže do Endrua Karnegija, velikog finansijera i filantropa. Karnegijeve tajne su inspirisale i oduševile Napoleona Hila, čija je knjiga „Misli i bogati se“ zauzvrat inspirisala ceo žanr knjiga o filozofiji uspeha. Napoleon Hil je nadalje štafetu prosledio Erlu Najtingejlu, koji ju je zatim predao u sposobne ruke Boba Proktora.

Proktorov rad velikog opsega sa biznisima i industrijama širom sveta katapultirao je u sam vrh neke od najvećih svetskih kompanija: Prudential osiguranje, Procter and Gamble, Metropolitan životno osiguranje, Royal Doulton, United State Steel, General Motors, Malaysia Airlines, AT&T, Verzion, American Express, da navedemo samo neke. On je prokrčio put revolucionarnom radu u oblasti uma i paradigmi, zbog čega je dr. Džon Majk izjavio: „Proveo sam četiri godine u medicinskoj školi i pet godina psihijatrijskog treninga koji je uključivao dvogodišnji rad u oblasti dečje i adolescentske psihologije. Više sam naučio kroz rad i učenja Boba Proktora o nesvesnom ili podsvesnog umu nego tokom svih godina moga studiranja.“

U svojoj 81. godini života, Prkotor je živi dokaz svog mudrog saveta: „Nije potrebno da usporimo s radom, već da radimo smirenije.“ Njegova kompanija Proctor Gallagher Institute ima svoje sedište u Feniksu, u Arizoni i deluje globalno.