Neka sasvim druga priča…

Da li mislite da uvek, po svaku cenu morate ostaviti dobar utisak i da fascinirate publiku?

Pojednostavićemo, ako stalno mislite da morate ostaviti dobar utisak, da pridobijete nečije divljenje, sigurno ćete biti preplašeni, a razlog je što procenjujete da se može desiti da ne uspete u tome. Vama ne treba divljenje, vama treba utisak i odobravanje u onom što predstavljate. Važno je podjednako da se odustane od perfekcionizma, ne postoji savršeno. Sasvim je dovoljno biti dobar umesto savršen.

Čak ako trema i preovlada tokom nekog vašeg nastupa ili izlaganja to nikako ne znači da treba da sumnjate u svoju kompetentnost. Šta je nekoliko neuspeha naspram onoga što možete da uspete!? Ako izbegnete razmišljanje o tome kako se osećate, a fokusirate se na ono što govorite, mislite i radite, trema će u vašoj priči doživeti neuspeh. Ako se fokusirate na ono što treba, imate dvostruku dobit.

Nemojte dozvoliti da razmišljate potpuno unapred, razmišljajte korak po korak. Ako budete samo jedan korak ispred, vi ćete u svom lancu operacija koje izvodite biti fokusirani i izvrsni.

Da napravimo rezime u pobedi protiv neprijatelja „trema“:

  1. Ne moramo nikog da zadivimo
  2. Nikako ne sumnjamo u sebe i svoju stručnost
  3. Fokusiramo se na ono što je bitno
  4. Razmišljamo samo o koraku ispred – svaki sledeći korak
  5. Bespotrebno prisustvo perfekcionizma – niko nije savršen!

Savet:

  • Detaljna i na vreme priprema nam daje da smo korak ispred
  • Sasvim je dovoljno biti dobar – a ne savršen!
  • Dobro izvežbati ono što predstavljamo

Obuku vodi Sanja Alvirović. Na seminaru ćemo proći sve važne detalje o javnom govorništvu kroz praktične vežbe i lično iskustvo.

Više informacija na tel: 065/ 40 80 106 ili mail: preducom021@gmail.com