Bilo je potrebno dosta vremena da sama ideja zaživi u obliku koji je danas prepoznatljiv kao Mushroom šatori tako počinje svoje predstavljanje Aleksandra Botić.Po struci sam vaspitač i mnogi će reci da je rad sa decom divan, što i jeste, ali ono što nije divno je ta potreba kalupljenja, ispunjavanja normi, jednom rečju gušenja slobode i kreativnosti.

Želela sam da radim nešto što će mi donositi apsolutnu sreću i zadovoljstvo i gde ću moći maksimalno da se kreativno izrazim. Sticajem okolnosti imala sam priliku da se oprobam i usavršim u raznim poslovima, od radijskog voditelja, marketing menadžmenta, prodaje u velikim internacionalnim kompanijama, vaspitača, predavača… Kada radite u jednom takvom sistemu, on od vas zahteva određene norme koje morate da ispunjavate, obično je to rad pod pritiskom i pretvorite se u nešto što vi zapravo niste. Nisam mogla da ugušim tu nit koja me je ceo život držala i da se tako lako odreknem dela sebe, ostavila sam posao i rešila da poslušam svoje srce.

Pre 10 godina razmišljala sam, dodaje Aleksandra o kreativnom centru koji bi se zvao Mushroom. Do realizacije te ideje nije došlo, ali je ona bila temelj za sadašnju priču o Mushroom šatorima.

Što smo stariji to se više prisećamo detinjstva i lepih uspomena. Ono što nam najviše nedostaje sada kada smo veliki je ta bezbrižna igra. Prisećajući se igara kojih sam najviše volela da se igram setila sam se te beskonačne igre u šatoru, koji sam tada pravila od ćebadi, merdevina i jastuka. Verovatno je on dobrim delom doprioneo razvoju i moje ličnosti i mojih sposobnosti.

Današnja deca su preplavljena plastikom i gumom i sve te velike kompanije od njih prave ogromne potrošače, ono što je moj cilj bio je da taj šator bude od prirodnih materijala, da ne može da se polomi kao plastična igračka, da može da se nadogradi i da se nasledi kada se preraste i samim tim služi generacijama. Pri samom dizajnu vodila sam računa o svakom detalju tako da postoje elementi koji podstiču motorički i logički razvoj. Konstrukcija je jednostavna za sklapanje i rasklapanje i svi elementi su od punog kvalitetnog drveta, platno je pamučno i može se lako skinuti i oprati po potrebi. Postoji više modela – za sobu, dvorište i plažu, tako da jedan šator može poslužiti za sve 3 namene jednostavnom promenom platna. Radimo ih u 3 veličine, za uzrast do 13 godina.

Slobodna igra je najvažnija kod razvoja svakog deteta, a kutak kao što je šator će podstaći tu igru i razvijati je i od tih igara rodiće se neke odlične ideje.

Budite originalne, nemojte kopirati tuđe ideje, to je kao da kopirate tuđe misli i reči, a pri tome u njih ne verujete ili ih ne razumete. Pronađite ono što vas motiviše da budete bolje i kao ljudi i u poslu, držite se svojih ideja i snova i ne odustajte poruka je za sve buduće preduzetnice naglašava Aleksandra.