Bojka Plavšić je završila Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, smer melioracije. Kako kaže, tokom studiranja joj rad na selu nije bio privlačan i zato je provela jedanaest godina u gradu, radeći u struci kao uspešni inženjer-projektant. Bez bilo kakvih sredstva, preko noći dala je otkaz u Dunav-Tisa-Dunav i odlučila je da se vrati u Mokrin i formira malu zanatsku radnju za proizvodnju tradicionalnih sireva koja nosi sad već uveliko poznat naziv Mokrinmlek.

Kako kaže Bojka, zanat je naučila uz baku kada je još bila dete. I tada je bil konkurecije, ali kako kaže naučila je da se ne treba bojati konkurecije nego verovati u svoje snove. Prvo je počela sa otkupljivanjem mleko iz dvadesetak sela, a ubrzo je započela  sopstvenu proizvodnju. Sada pravi oko dve tone sira dnevno. Ima svoju farmu krava, svinja, svoje koke nosilje. Tako da je proširila svoju ponudu, pored ukusnuh sireva, u ponudi Mokrin mleka ima i domaćeg testa kao i hleba od surutku. 

Bojka dodaje da samo treba imati viziju da bi ste uspeli. Ona je imala viziju da jednog dana otkupi svoj salaš koji tada nije bio u njenom vlasništvu. Otkupila je 2005 godine i tako je počela da ostvaruje svoj san i sad uživa zajedno sa 60 svojih zaposlenih, odnosno kako ono voli da kaže saradnika i naravno sa porodicom.