Tridesetdvogodišnja Maja Čobanov nakon što je ostala bez posla, odličila je da uradi ono o čemu je uvek maštala – da pokrene svoj brend i da to bude nešto drugačije. Logo za Urban Design je nastao čak 2006 godine. “Crtam ceo život. Moj tata mi je preneo tu ljubav prema umetnosti. Oduvek sam to želela i sticajem okolnosti sve se poklopio i nastao je Urban design.

Pre dve godine sa drugom sam počela da radim celu priču, on je zadužen za nameštaj, ja za garderobu” dodaje Maja. Kako Maja kaže brend je jako brzo zaživeo, brže nego što je ona mislila a majce su počele da nose naše poznate ličnost što je svakako bilo iznenadjenje. Maja je pre nepunih mesec dana otvorila i butik u Novom Sadu, u ulici Marka Miljanova 4.

Maja Urban Design teži prema želji za slobodom i drugačijim životnim stilom u svakom smislu. Glavni proizvod je garderoba koja čini svakog pojedinca posebnim (drugačijim). Urban je znak koji predstavlja raznolikost brenda. Glavna ideja jeste nastanak jednog proizvoda, kroz čiji proces nastaju i novi proizvodi.