Iza brenda “My Green way” stoji znanje jedne mlade žene i iskustvo starije. Ćerka Gorana Jovanović Pešić završila je hemiju i zadužena je za originalne recepte I proizvodnju prirodnih kozmetičkih preparata, a njena majka Biljana Jovanović za onaj drugi deo biznisa – marketing i prodaju. Ali obe kažu da je ova podela posla uslovna. U četvrtak 21.septembra čućemo od Biljane Jovanović kako je nastao brend My  Green Way i kako je to kada mama i ćerka rade zajedno.

Biljana Jovanović. Rodjena sam 22.07.1962. u Nišu. Završila sam osnovnu školu  “ Ratko Vukićević“ i gimnaziju “Stevan Sremac” (društveno-jezički smer) u Nišu. Diplomirala sam na  Ekonomskom fakultetu u Nišu, odsek privredni razvoj, Univerzitet u Nišu. Nakon završetka studija radila je kao profesor Statistike i organizacije udruženog rada u gimnaziji “Stevan Sremac”.  U preduzeću ˝NIŠMARKET˝, radila sam kao komercijalno finansijski direktor, a kao samostalni stručni saradnik u oblasti farmacije u preduzeću ˝ Vetprom˝ Beograd.  U preduzeću ˝Bells˝ bila je izvršni direktor.

Naš cilj je redukcija emisije štetnih gasova u atmosferu, očuvanje vodenih resursa, električne energije, detoksifikacija zemljišta i briga o ljudskom zdravlju. Proizvodimo ručno pravljenu, prirodnu kozmetiku. Zalažemo se za to da uvećanje profita i društvena odgovornost postanu jednako važni. Ova jednakost nas razlikuje od tradicionalne kozmetičke industrije, gde  je uvećanje profita jedini fokus kompanija.

generic gabapentin online

Naš cilj  je da pokažemo i objasnimo ljudima da se benefiti od kupovine prirodne i organske kozmetike ne odnose samo na ulepšavanje i negu, već uključuju i  ekološku inicijativu, društvenu aktivnost, čak i osećaj ličnog ponosa jer doprinose rešavanju socijalnih pitanja.

Dobitnici  smo nagrade za Najbolju Tehnološku Inovaciju u oblasti medicine na  takmičenju za Najbolju Tehnološku Inovaciju 2014.

Projekat MyGreenWay – a  izabran je u polufinale takmičenja Pioneers of the Balkans medju 500 učesnika iz 6 zemalja.

Naš projekat koji se odnosi na istraživanje novog proizvoda poslale smo u Brisel u okviru programa Horizon 2020.

Fotografija:tvzonaplus