Marina Miladinović (26) iz Trstenika i Miroslav Garić (27) iz Kragujevca jedini u Srbiji prave ulje divlje ruže i ulje semena kupine kao i kod nas poznatija ulja jezgra šljive i ulja jezgra kajsije. U planu je  I proizvodnja ulja semena maline i  to ulje takođe kod nas niko ne proizvodi. Odakle im ideja baš za ova ulja, kakvu su im dalji planovi I kako je to raditi u paru ispričaće nam u četvrtak Marina na Skupu preduzetnica.

Ovi mladi verenici nedavno su osvojili prvu nagradu nacionalnog Foruma za zelene ideje Trag fondacije, Fonda braće Rokfeler i Erste banke za proizvodnju retkih kozmetičkih ulja i briketa i dobili 5.000 dolara koje će da ulože u dalji razvoj.

Mašinu su dosta platili, a novac su dugo štedeli.Kako su ispričali za portal Pričasadušom bilo je perioda kada su skromnije živeli kako bi odvojili novac za sušaru, pa za selektor i da su svake godine kupovali po jednu novu mašinu kako bi zaokružili proces proizvodnje i olakšali fizičke napore.

– Želimo da uložimo novac dobijen na takmičenju u ambalažu, kanale distribucije i plasman robe u apotekama. Cilj nam je plasiramo naša ulja, kreme za lice i ostale proizvode prirodne kozmetike krajnim korisnicima. Mladima koji imaju dobru ideju savetujemo da pre ulaska u posao provere da li bi imali plasman na tržištu, da urade analize kvaliteta i dobiju sertifikate kako bi mogli da se istaknu među konkurentima kao i da izračunaju najgoru opciju za sebe i da ako i tada mogu da opstanu, tek onda uđu u biznis. I najvažnije je da znaju da se nijedan posao ne razvije potpuno pre treće ili pete godine poslovanja. Neka ostanu dosledni svojim idejama i doći će trenutak kada će se sav napor, trud, rad i ulaganja isplatiti – iskreni su Marina i Miroslav.

Ostatak intervjua pročitajte na portalu www.pricasadusom.com

Izvor fotografije: Blic žena