Istina je tanka, u nama svasta se priča. Desi li ti se ponekad da si izgubila sebe? Uradiš li tada nešto i šta? Kada sve postane tesno tada počnemo da slušamo sve i svakoga, kopamo i tražimo, ali čuda su u nama. Sretale smo svakakve duše tokom svog koračanja kroz dane u životu. Koliko bi samo preskočile očajnih momenata da smo sa rezervom uzimale tuđa iskustva, a koračale sopstvenim?

 Nemoj da izgubimo hrabrost da sve prođemo ponovo, ali na drugi način, onaj dobitni koji odgovara našoj ličnosti. Često govorimo da treba vremena da zaboravimo neki događaj, uradimo tada druge stvari koje ce potisnuti one koje zaboravljamo i čime ćemo učiniti da naši dani prošli blede i ostavljaju za početak samo senku. Uvek mislimo da neko ne zna kako nam je? Treba li zapravo da zna? Ne, treba samo ti da znaš, jel sa sobom živiš bez prekida.

Kroz rad sa ljudima već duži niz godina imam uvid kao posmatrač u živote mnogih, a to mi samo potvrđuje jedan nedostatak – nedostatak snage ličnosti. Lako je objasniti kako život može da funkcioniše jednostavno, lako je citirati druge, ali teže je činiti za sebe ono što treba, tada na scenu stupa snaga ličnosti. Na njoj se radi, počinje se onda kada se odlučite za rad na sebi, kada prestanete slepo da pratite druge već da osluškujete svoje granice, svoje nedostatke i krenete u akciju, kada pustite da kiša spere ono što nije vaše. Tada ste pokušali da napravite korak ka snazi ličnosti. Ona se gradi bez izuzetka svakog trenutka. Odlukom imamo posledice, razmisli neka posledica bude dobra po tebe, to je rezultat dobre odluke!

Učeći kroz druge, širimo svoje vidike, analiziramo sopstvene granice i proveravamo svoju hrabrost za koračanje napred. I tada još koračaš tuđim cipelama, ali se nalaziš na raskrsnici koja upućuje ka tvom pravcu.

Jedan banalan primer kada uzmemo recept za neko jelo od nekog i ne ispadne kao kod njega a sve smo uradili po prepisu, kako znaš da nešto nije dodao ili oduzeo… tako je i životu neko doda, neko oduzme, a ti u sve veruješ. Kada je žena očajna ona veruje svemu što čuje, čita, a samo ona je prošla svoje iskustvo.

     Veruj onom što osećaš, veruj onom što vidiš, veruj SEBI!

                                                                                                                          Sanja Alvirović